Az első félidőben kis túlzással ítéletből “nem kaptunk”, a másodikban meg gólt nem szereztünk.


 

Győzelmi kényszerben várhatta a férfi bajnoki döntő harmadik mérkőzését a ZF-Eger együttese, hiszen az eddigi két felvonás során egyaránt a Szolnoki Dózsa örülhetett. Szerda kora este ennek tudatában ugorhatott medencébe a hazai pályán szereplő sárga-kék alakulat, a vendég pedig abban, hogyha nyer, újra bajnok.

Egy kivételtől nem is változott a két csapat összeállítása az eddigiekhez képest, Lőrincz Bálint csuklóját ugyanakkor pénteken elvitte egy szolnoki lövés, a zúzódott testrész miatt pedig ki kellett hagynia a találkozót az egriek hatosának. Helyettesként azt a Kürti Dominikot nevezte meg a hazai szakvezetés, aki ezzel élete első felnőtt bajnoki döntőjére készülhetett.

A mérkőzés aztán úgy kezdődött, ahogyan az első kettő, szolnoki vezetéssel. A találkozó első emberelőnyét Varga Dénes értékesítette hidegvérrel, de egyébként abból a szempontból is lehetett bennünk hasonlóságra utaló érzés, hogy nagyon fegyelmezetten őrizték egymást a felek, már rögtön a legelején.

Sajnos aztán a második találatot is a vendégek szerezték, éppen ezért jelentett egy kicsi könnyedséget, amikor a támadóóra leállása után újrajátszatott egri fórt Biros Barnabás vágta a kapuba. Egy kivédekezett időkéréses szolnoki akció után az egyenlítés is meglehetett volna, a helyzet azonban kimaradt, egy másodperccel a negyed vége előtt Andrija Plainovics pedig már sokkal pontosabban célzott. Ismét kettővel ment tehát a címvédő.

Sajnos a második játékrész sem kezdődött túl rózsásan, és akkor még finoman fogalmaztunk. Történt ugyanis, hogy a mieinktől zsinórban három támadásnál is labda nélkül állítottak ki a játékvezetők, ebből pedig elég jól megélt a Dózsa. Hiába érkezett mindeközben Hárai Balázs akciógólja, mivel Andrija Prlainovics már mesterhármasnál járt, nagyon nehézzé vált a mérkőzést.

Ráadásul Erdélyi Balázs tizennégy percnyi játékot követően harmadik személyi hibáját is összeszedte, az ebből érkező létszámfölényes szituációt pedig Zivko Gocics váltotta gólra, 6-2-re módosítva ezzel az eredményt. Nem sokkal később Dabrowski Norbert időt is kért, és ezzel együtt jött a kapuba Csiszár Boldizsár, illetve rögtön egy Decker Ádám féle találat. Így tartottunk a félidőben 3-6-nál.

A térfélcsere után mindenképp változásra volt szükség, és alkalmazkodni a szerda esti játékvezetéshez. A döntő eddigi két meccsén legalábbis kis túlzással összesen nem volt annyi labdanélküli büntetés, mint most két negyed alatt, a 8:4-es kiállítási arány pedig mondani sem kell, nem kicsit nehezítette a házigazda dolgát.

Igazság szerint a folytatásban sem nagyon örülhettünk sok mindennek, a Szolnok kőkeményen védekezett, a lövések nem voltak pontosak, az ítéletek pedig rendre a hazaiakat sújtották. A negyed végére Prlainovics negyedik góljával pedig ismét visszaállt a közte négy. Eldőlni látszott.

És reálisan nézve el is dőlt, ekkor már nem nagyon lehetett mit tenni. A bajnokság utolsó nyolc percében a szolnokiak érthetően, már nem nagyon siettették a játékot, Vámos Márton jóvoltából pedig az addigi legnagyobb különbséget (3-8) is elérték. Az egri szurkolók még ekkor sem hagyták abba a bíztatást, de a kedvünk ettől sem lett jobb.

Merthogy a finálé előtt joggal hittünk abban, sikerülhet letaszítani a trónról a Szolnokot, de egyszerűen a vízben soha nem az történt, amit szerettünk volna. Persze, vélhetően mindenki kíváncsi lett volna, hogy milyen mérkőzés kerekedik ki a döntő harmadik találkozójából, hogyha nincs ennyi büntetés az első félidőben, de a sportban nincsen „ha”, ezért inkább ne is merüljünk ebbe bele. A valóság az, hogy a fordulás után egyetlen gólt sem tudott szerezni a ZF-Eger, így pedig nehéz mit tenni.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, döntő, 3. mérkőzés
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa Közgép VSC
3-8 (1-3, 2-3, 0-1, 0-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 1224 néző.
V.: Székely B., Berki A.
ZF-EGER: Mitrovics – Vapenszki, Csucskovics, Csuk, Kovács Gergő, Hárai 1, Erdélyi. Cs.: Csiszár Boldizsár – Angyal, Decker Á. 1, Hosnyánszky, Bedő, Biros B. 1, Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SZOLNOK: Nagy V. – Gocics 1, Jansik D., Varga Dénes 1, Vámos 1, Mezei, Prlainovics 4. Cs.: Crousillat, Alekszics 1, Younger, Kis G., Fülöp B., Hangay Z. Edző: Cseh Sándor.
Gól – emberelőnyből: 8/1. ill. 9/4.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Kipontozódott: Erdélyi a 14., Biros B. a 21. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-3, 2-3, 2-6, 3-6, 3-8,
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot a Szolnok nyerte, 3-0-ra.

 

(FOTO: Fehér Kálmán)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez