ZF-Eger-EKE: hatodik hely

Ezúttal a harmadik negyedben engedett ki női csapatunk, amit kihasznált a Szentes és lezárta a párharcot.


 

Sokkal szorosabb, nagyobb csatát hozott a női OB I-es bajnokság ötödik helyéről döntő párharc második mérkőzésének első negyede, mint egy hete, amikor a Hungerit Szentesi VK hazai pályán tudott minimális különbséggel nyerni a ZF-Eger-EKE ellenében.

A mieink akkori rossz rajtja ellenére sikerült felzárkózni a későbbiekben, de ebbe alaposan belefáradtak a lányok. A célkitűzés most annyiban mindenképp módosulhatott, hogy már a meccs legelejére oda kell figyelni, nehogy ismételje magát a történelem.

Ahogyan említettük, valóban szorosabban indult a Bitskey-uszodában szombat este lebonyolított összecsapás, ám az első gól ezúttal is szentesi játékos nevéhez fűződött. A vendégek második emberelőnyös figuráját Hevesi Anita használta ki, ennél a találatnál több azonban nem is esett az első kisszünetig.

Érdekesen alakult mellesleg a nyitó felvonás, hiszen kiállítást csak a házigazdánál könyvelhettünk el. Három emberhátrányból viszont kettőt kivédekeztek a sárga-kékek, a kiválóan kezdő Horváth Anna ráadásul még egy ötméterest is kitornázott.

A következő játékrész elején aztán megérkezett végre az első hazai fór is, Ráski Lilla pedig tette, amit kell, kiegyenlített. Az első félidőben meglehetősen kevés gólt tartogató mérkőzésen egyértelműen a létszámfölényes szituációkból éltek a csapatok, amikor pedig másodjára jutott ilyen lehetőséghez az Eger, Rebecca Parkes is bevette a rivális kapuját.

Ezzel először vezettek Biros Péter és Kelemen Attila tanítványai, de rögtön egy támadással később megint Hevesi Anita mattolt (2-2). Hatalmas csata zajlott a medencében, és ugyan nagyon sokan nem foglaltak helyet a lelátón, de mindkét szurkolótábor hangosan bíztatta övéit, vagyis kiváló hangulat uralkodott az uszodában.

Legközelebb aztán újra a vendég drukkerek lehettek hangosabbak a Mihály Kinga büntetőjéből megszerzett vezetés miatt. Érdekes szituáció volt ez is. Jenes Janka csinált ugyanis elég nagy butaságot, hiszen a center már elszabadult tőle és ziccerbe került, ő pedig két személyi hibája ellenére még utánanyúlt ellenfelének. Ötös és kipontozódás, mondani sem kell, nagyon rossz üzlet.

A félidei szentesi vezetés után is öldöklő küzdelem következett, és egyáltalán nem mondhatni, hogy nem kellett megküzdeni minden”elemmel”. Egy időkéréses vendég emberelőny után nem is csoda, hogy előbb-utóbb el is ment kettővel az alföldi együttes, de miután Biros Péter hasonlóan cselekedett, és Kocsis Szabina csalta egyre a távolságot.

Mégis komoly bajba sodorta magát a harmadik negyed végére a házigazda, Kövér-Kis Réka ugyanis zsinórban háromszor is eredményes tudott lenni. Ezzel 7-3-ra húztak el a vendégek, vagyis nagyon komoly előnyt harcoltak ki maguknak nyolc perccel a befejezést megelőzően.

Pap Médea gyors két találatával azonban gyorsan visszajött a meccsbe az egri csapat, és a fiatal játékos kezében ott volt a harmadik is, ám a két akciógól után, emberelőnyben már a blokkban halt el a labda. Kicsivel kevesebb, mint három minutummal a vége előtt aztán csak összejött a mínusz egyre való felzárkózás, egy elveszett labdát végül Tóth Anita tuszkolt valahogy a képzeletbeli gólvonal mögé.

Ezek után pedig már az egyenlítésért is támadhattak a sárga-kékek, de ez nem jött össze, ellenben a másik oldalon már az ötödik büntetőt fújták be a hazaiak ellen… Érkezett megint Kövér-Kis Réka, aki 8-6-ra módosította az állást. Nem sok alternatíva maradt így a végére, mindkét támadásából eredményesnek kellett volna lennie a házigazdának.

Ráski Lilla azonban rögtön az első végén mellé puskázott, ezzel pedig eldőlt a találkozó. Nagy csatában ugyan, de az ötödik helyért rendezett párharc második meccsén is kikapott a ZF-Eger-EKE, amivel hatodikként zárta a 2016/2017-es bajnokságot.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, rájátszás az 5. helyért, 2. mérkőzés
ZF-Eger-EKE – Hungerit Szentesi VK
6-8 (0-1, 2-2, 1-4, 3-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Birri G., ifj. Kenéz Gy.
EGER: Horváth A. – Jenes, Szűcsné Fekete, Pap M. 2, Ráski 1, Parkes 1, Miklós. Cs.: Kékesi B., Szilágyi Sz., Tóth A. 1, Molnár D., Kocsis Sz 1. Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
SZENTES: Lekrinszki – Szabó K., Tóth Cs., Farkas T., Urvári L., Hevesi 2, Kövér-Kis 4. Cs.: Brávik, Mihály K. 2. Edző: Tóth Gyula.
Gól – emberelőnyből: 6/3. ill. 6/2.
Ötméteresből: – ill. 5/4.
Kipontozódott: Jenes J. a 15., Miklós R. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 2-1, 2-4, 3-4, 3-7, 6-7, 6-8.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a Szentes nyerte, 2-0-ra.

 

(FOTO: Fehér Kálmán)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez