Kicsivel nagyobb koncentráció kell

Ebben az esetben ugyanis kiegyenlítheti a női bajnokság ötödik helyéről szóló párharcát a ZF-Eger-EKE.


 

OB I., NŐK, RÁJÁTSZÁS AZ 5. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS

ZF-EGER-EKE – HUNGERIT SZENTESI VK

EGER, BITSKEY-USZODA, ÁPRILIS 29., SZOMBAT, 19.30.

V.: BIRRI GABRIELLA, IFJ. KENÉZ GYÖRGY.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

Egy hete minimális különbséggel maradt alul a ZF-Eger-EKE női csapata az OB I-es bajnokság ötödik helyéről döntő párharcának első ütközetében. A Hungerit Szentesi VK otthonában megvívott összecsapáson összességében egyetlen találat döntött a házigazda javára, most mégis bizakodóan várhatjuk a folytatást.

Az egyik fél második sikeréig tartó csata ugyanakkor akár véget is érhet szombat este, hogyha az idei negyedik egymás elleni találkozón is az alföldiek nyernek. A múlt heti produkció, valamint a hazai pálya előnye azonban a mieinknek is kedvezhet, és az igazat megvallva, várjuk is a lányoktól az újabb áttörést, vagyis a szentesiek legyőzését.

– Szó se róla, nagyon sokat készültünk a második mérkőzésre is, és azt is elárulhatom, hogy eléggé izgatottak vagyunk, már nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a meccs – fogalmazott a szezon utolsó hazai összecsapásának előestéjén Miklós Réka, az egriek játékosa.

– Nagyon bízom benne, hogy fejben mindenki ott lesz, és, hogy oda is tesszük magunkat az elsőtől az utolsó percig. Jó lenne harmadik mérkőzést játszani, erre készülünk, de inkább úgy mondom, vissza akarunk még menni Szentesre, hogy ott is megverjük ellenfelünket. Szavakkal viszont nem lehet nyerni, szóval mindent a medencében kell majd bebizonyítanunk. Sokkal jobb koncentrációra lesz szükség, mint egy hete. Támadásban jóval több mozgást kell végeznünk, hátul pedig nagyjából ugyanolyan fegyelmezettnek lenni. Persze, itt is van hova fejlődni, hiszen Szentesen az első negyed nagyon rosszul sikerült, és valójában emiatt nem tudtunk nyerni. Amennyiben most tényleg az elejétől ugyanolyan koncentrációval játszunk, akkor lehet esélyünk a győzelemre.

Ahogyan tehát Miklós Réka fogalmaz, abszolút benne van a pakliban az egyenlítés, vagyis olyan nagyon sok plusz már a szentesiek legyőzéséhez sem kell. A sárga-kékek saját nevelésű pólósa mindemellett azt is megosztotta velünk, hogy két vállsérüléssel bajlódó csapattárs közül Puskás Ágota még biztosan nem játszhat, viszont Hornyák Stella már edzett a héten, a szereplése viszont továbbra is kérdéses.

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez