Közel álltunk a sikerhez

Mínusz négyről egyenlített, a végét azonban nem tudta visszahozni Szentesen a ZF-Eger-EKE női alakulata.


 

Nem kezdett jól, sőt, elég rosszul startolt Szentes elleni mérkőzésén a ZF-Eger-EKE női csapata az OB I-es bajnokság ötödik helyéről döntő párharcának első ütközetében. Az idegenbeli összecsapáson rögtön 3-0-ra elhúztak a hazaiak, és csak ezt követően sikerült betalálniuk a mieinknek.

Sajnos azonban a folytatásban sem az egriek percei következtek, az első negyed végére tovább nőtt a hátrány. Egészen 7-3-ig nem is nagyon alakult máshogyan a játék képe, ám ettől a ponttót mégis komoly változás következett be.

Szűcsné Fekete Krisztina, Pap Médea, valamint Miklós Réka két találatával a harmadik etap közepére kiegyenlítettek a vendégek. Innentől kezdve pedig már egy teljesen más fajta mérkőzés kezdődött.

Sokáig mégsem örülhettünk a teljesen szoros eredménynek, mert az egalizálás után egy emberelőny jóvoltából, ismét magához ragadta a kezdeményezést a házigazda. Ekkor még nem tudtuk, de 7-7 után többször már nem álltak ugyanúgy a csapatok.

Ettől függetlenül Ráski Lilla még két és fél perccel a vége előtt mínusz egyre zárkóztatta övéit, és még több esetben is támadhatott az ötméterespárbajért a sárga-kék alakulat. Az utolsó másodpercekben még Miklós Réka próbálkozott, ám újabb egri gól már nem született.

Mindez azt jelenti, hogy a szentesiek szereztek előnyt a két nyert meccses párharcban, amennyiben pedig jövő szombaton Egerben is ők lesznek a jobbak, akkor le is zárhatják a helyosztót. Mi persze, főként a mutatott játék tudatában abban bízunk, visszatérnek még a lányok idén az alföldi városba.

 

Mestermérleg: 

Biros Péter: – Rég játszottunk már ilyen játékerőt képviselő csapattal, ezért az elején kicsit meg voltunk illetődve. Ez a negyed el is úszott szépen, de van ilyen. Utána viszont rendezni tudtuk a sorokat és összeszedtük magunkat, ezért a további három negyeden keresztül már azt játszottuk, amit szerettem volna. Jobb csapat a Szentes, de hogyha kicsit jobban figyelünk az elején, akkor meglehetett volna akár a győzelem is. Ettől függetlenül gratulálok a lányoknak, mert nagyon sokat fejlődtek a szezon elejéhez képest, ezt pedig mutatta is ez a mai találkozó. Most csakis az lehet a célunk, hogy jövő szombaton megverjük ellenfelünket, és hogy visszajöjjünk még egyszer ide.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, rájátszás az 5. helyért, 1. mérkőzés
Hungerit Szentesi VK – ZF-Eger-EKE
12-11 (5-1, 2-4, 3-3, 2-3)
Szentes, 200 néző.
V.: Juhász G., Füzesi G.
SZENTES: Lekrisznki – Szabó K., Hevesi 2, Farkas T. 4, Tóth Cs., Urvári L., Kövér-Kis 2. Cs.: Brávik, Mihály K. 2, Ribanszka 2, Pantovics. Edző: Tóth Gyula.
EGER: Horváth A. – Pap M. 2, Kékesi B., Jenes J., Ráski 3, Parkes 1, Miklós R. 3. Cs.: Szilágyi Sz. 1, Molnár D., Kocsis Sz., Szűcsné Fekete 1, Tóth A. Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
Gól – emberelőnyből: 12/6. ill. 13/4.
Ötméteresből: 3/2. ill. –
Kipontozódott: Szabó K. a 26. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 6-1, 6-3, 7-3, 7-7, 9-7, 11-8, 11-10, 12-11.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban 1-0, a Szentes javára.

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez