Előnyszerzés a cél Szentesen

Szombat délután, idegenben kezdi el az ötödik helyről döntő párharcát a ZF-Eger-EKE női együttese.


 

OB I., NŐK, RÁJÁTSZÁS AZ 5. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

HUNGERIT SZENTESI VK – ZF-EGER-EKE

SZENTES, ÁPRILIS 22., SZOMBAT, 16.00.

V.: JUHÁSZ GÁBOR, FÜZESI ZSOLT.

 

Ott zárul, ahol kezdődött. Hogyha címszavakban szeretnénk összefoglalni a ZF-Eger-EKE női csapatának 2016/2017-es szezonját, akkor nem lőnénk túl messze, elvégre is, a bajnokság legelső ellenfelét ugyanaz a gárda jelentette, amelyikkel szemben zárul is a pontvadászat.

Október elsejét írtunk, amikor a nyáron alaposan megfiatalított sárga-kék társaság első bajnoki mérkőzését játszotta, méghozzá a Hungerit Szentesi VK otthonában. Emlékezhetünk, Biros Péter első edzőként levezényelt meccsére olyannyira kíváncsi volt a közvélemény, hogy azt élőben műsorára tűzte még az országos televízió is.

A 14-9-es szentesi sikerrel véget érő összecsapás után aztán zsinórban még hat vereség következett, illetve az alsóház. Egy hosszú nyeretlenségi sorozatot indított et tehát az alföldi rivális, most pedig egy ennél is hosszabb veretlen szériát szakíthat meg. Más célja nem is lehet Tóth Gyula együttesének, amely társaság azért készülhet szezonbeli harmadik Eger elleni összecsapására, mert a Benu Magyar Kupa C-jelű selejtezőcsoportjában is legyőzte a mieinket (18-8).

Ezek a találkozók ugyanakkor még az ősszel történtek, azóta pedig tökéletesen tisztában vagyunk vele, sokkal előrébb tartanak a lányok. Úgy egyénileg, mint a csapat szempontjából egyaránt. Persze, senkiből nem lett néhány hónap alatt világklasszis játékos, de a fiatal lendület egyre több rutinnal párosult, aminek már láthattuk az egyértelmű nyomait.

– Biztosan lehet majd párhuzamot vonni a szezon eleji, és a mostani mérkőzés között, meglátjuk, mire mentünk ennyi idő alatt ugyanazzal az ellenféllel szemben, aztán kiderül, eltűnt-e a különbség, vagy megmaradt – vélekedett a szombat délutáni találkozóról Biros Péter, az egriek mestere.

– Én bízom a lányokban, és remélem, magabiztosan, erőtől duzzadva fognak játszani. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez nem egy meccs, egy több felvonásos párharcra készülünk a Szentessel, szóval most még semmi sem fog eldőlni. Felkészültünk egyébként mindenre, ami várhat minket, persze ez lehetett volna még ennél is hatásosabb, de voltak válogatott edzések, így kevesebb lehetőségünk maradt. Szeretném még egyszer kihangsúlyozni, a holnapi csak egy meccs lesz a párharcból, de azért utazunk el a mérkőzésre, hogy megnyerjük, nem elégszünk meg ugyanis azzal, hogy benne leszünk az első hatban, mindenképp el akarjuk érni az ötödik helyet.

Egri részről tehát komoly célokkal, és nagy elszántsággal várják az egyik fél második sikeréig tartó párharcot. A sárga-kékek trénerétől természetesen azt is megkérdeztük, hogy minden játékosára számíthat-e. Ezek alapján megtudtuk, hogy Kocsis Szabina megbetegedése ugyan kellemetlen, de vállalni tudja a játékot, rajta kívül azonban nincs komolyabb gond. A keret így teljes lesz, mi pedig a magunk részéről kíváncsian várjuk, ki szerez előnyt a párharcban.

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez