…és akkor egyszer csak feltűnt a sorok között Varga Hajnalka!

Amikor ma este újra egymásnak felszülnek leendő döntőbeli ellenfeleink, hogy eldöntsék melyikük is küzdhet meg a ZF-Egerrel a bajnoki aranyért, addig mi már nyugodtan hátra dőlhetünk és miközben egész testünkön futkározik az a bizonyos libabőr, újra felidézhetjük a felejthetetlen szombat estét. Mert még így napokkal később is, nem kis örömet jelent a Fradi elleni diadal.

Ezt tudja a sport! Szombaton este először a Kemény Ferenc Sportcsarnok telt meg zsúfolásig, hogy kézi-, és vízilabda rajongók közösen kiszurkolják a nagy presztízscsatának számító egri győzelmet a Gyöngyös ellenében. Aztán a Bitskey Aladár Uszodában történt ugyanaz, hogy közösen segítsék döntőbe jutni, a Fradival szemben a vízilabdásokat.

Már a múlt hét elején, amikor a két elnök kézi-, és vízilabdát dobott egymásnak, sejthető volt: valami nagy dolog van születőben. Mert hívó szavukra összefogtak az egri sportbarátok. Trikójukon, kereplőjükön, dobfelszereléseiken lehetett más az embléma, de a szívük összeért. Olyan fergeteges hangulatot teremtettek itt is ott is, hogy egyszerűen nem lehetett más az eredmény, mint mindkét helyszínen fergeteges játékkal győzedelmeskedni.

Ezt tudja a sport! Szétzilált világunkban újra egymásra találnak az emberek, átélik az összetartozás semmi máshoz nem hasonlítható érzését, örömét, s azért vonulnak az utcára, hogy hangos énekszóval tudassák az otthon maradókkal: „mi vagyunk a legjobbak…”, s ezért „ ez az éjjel soha nem ér véget…”!

Aki ott volt a körcsarnokban, aztán pedig az uszodában, olyan sportélménnyel gazdagodott, amit aztán eltehetett a felejthetetlenek közé, mint a legszebb emlékek egyikét. Meg is fogalmazódott azonnal az igény: a két első osztályú klubnak a szezon hátralévő részében, aztán a jövőben is ezt kell tennie. Összehangolni a meccsek kezdési időpontját, összefogni, meghívót küldeni, a többi meg már a küzdő felek és a szurkolók dolga.

Szinte pillanatok alatt telt meg a Bitskey-uszoda, ahogy átértek a szurkolók a körcsarnokból. Még a világhírű szurkolótáborral rendelkező fradisták is meglepődve néztek körbe a lelátón, hogy a csendesen zajló bemelegítést követően mi ez a hangrobbanás. Öröm volt azt is látni, hogy ezúttal mennyi fiatal foglalt helyet a lelátókon, kezükben tapsolókkal, de akiknek esetleg nem jutott, azoknak kéznél volt a tenyerük, amit fájdalmasan pirosra vertek össze, hogy le ne maradjanak társaiktól.

S akkor ez még nem minden! Egyszer csak feltűnt a sorok között Varga Hajnalka! Gyönyörű menyasszonyi ruhájában nem lehetett nem észrevenni. Merthogy barátnői, a hagyományos menyasszonyszöktetés ideje alatt, hogy még egyszer jól átgondolhassa mire is vállalkozik a megkötendő friggyel, hová máshová is rejthették volna el, mint a zsúfoltságig megtelt uszoda lelátójára. Szurkolt, tapsolt, integetett, amíg csak újdonsült férje, Herger József rá nem lelt. Mint elmondták, úgy elragadta őket a hangulat, hogy csak a Sas úton várakozó násznépre való tekintettel nem várták meg a meccs végét. Így nekik csak negyvenöt perc jutott a pólós boldogságból, de ígéretük szerint visszatérnek. Ezentúl ott lesznek minden meccsen, mert újra, meg újra át akarják élni azt az érzést, amit ott tapasztaltak. Persze mi is megragadtuk az alkalmat és egy életre szóló boldogságukban bízva, VIP vendégként invitáltuk őket az április 26-i, Dubrovnik elleni Bajnokok Ligája összecsapásra.

Ugye ezek után már nem is tűnik frázisnak, amikor sorokkal feljebb azt írtuk, hogy ezt tudja a sport! Az egymásra találás, az összetartozás semmi máshoz nem hasonlítható örömét. Mi jó előre szólunk, még csak most jön a java! A Dubrovnik elleni összecsapást követően napokon belül indul a bajnoki döntő. Ahol ki is lesz az ellenfél? Bánja a kánya. Küzdjenek csak meg azért, hogy ellenünk játszhassanak! Nekünk addig is marad még időnk bőven örülni annak, hogy a sport ünnepévé tehettük az elmúlt szombatot…

 

(FOTO: Fehér Kálmán, Fehér Anna, Sulyok Erika. Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Mondja el a véleményét

ÍRJON NEKÜNK

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez