Csoportgyőzelem a Világligában!

Kedd este Rebecca Parkes-szal a soraiban nyert a magyar női válogatott olaszországi mérkőzésén.


 

Nem mondhatni, hogy sokáig ünnepelhette a Húsvétot a magyar női válogatott azon tizenhárom játékosa, amely kedd este Olaszországban ugrott medencébe a Világliga európai selejtezőjének utolsó játéknapján.

Bíró Attila szövetségi-kapitány ezúttal is forgatta a keretét, de most is ott volt a ZF-Eger-EKE centere, Rebecca Parkes, aki mellesleg a kezdőcsapatban kapott helyet. Ami a találkozó alakulását illeti, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak a mieink, akik végig vezettek a meccsen.

A harmadik negyedben már négy találattal is sikerült meglépni, az utolsó felvonásra azonban visszajött mínusz egyre a házigazda, és ugyan kétszer az egyenlítésért is támadhatott a végjátékban, újabb találatot a magyar csapat ért el. A hazai környezetben ötméterespárbaj során összejött diadalt követően így idegenben is sikerült legyőzni az olimpiai ezüstérmest, ami azt jelenti, hogy csoportgyőztesként zárta a B-jelú hármast a piros-fehér-zöld alakulat. Folytatás június 6-11-e között, a Sanghajban esedékes Szuperdöntőben.

Bíró Attila a waterpolo.hu-nak: – Meggyőzően játszott a csapat, és örülök annak, hogy a tíz kapott gól ellenére is rendben volt a védekezésünk, mert azért nem volt könnyű az emberhátrányokat kivédekezni, egy jó olasz válogatott ellen. Gyakoroltunk egy-két új elemet, azok egész jól működtek. Még mindig van egy-két beidegződés, ezeket folyamatosan gyomlálni fogom és már elkezdtem most is, bárki alkotja a magyar válogatottat, tudatában kell lennie ennek is. Mentálisan és fizikailag is jól álltunk a mérkőzéshez, csak három emberelőnyt kaptunk, abból egy gólt tudtunk szerezni, viszont tizenegy, szebbnél szebb akciógólt lőttünk. A presztízs miatt is fontos a siker, illetve demonstráltuk, hogy a magyar válogatott bárkit meg tud verni, játsszon bármilyen felállásban is. Persze ez a siker a világbajnokság szempontjából semmit sem jelent, a következő állomás a világbajnoki keret kihirdetése és a világliga nyolcas döntője. A VB messze van még, az olasz válogatott jobb lesz ennél, de bennünk is van tartalék.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Világliga, nők, Európai-selejtező, B-csoport, 6. forduló
Olaszország – Magyarország
10-12 (2-3, 2-3, 2-4, 4-2)
OLASZORSZÁG: Gorlero – Tabani, Garibotti 2, Queirolo 2, Radicchi 1, Aiello 2, Picozzi. Cs.: Dario, Emmolo, Palmieri 1, Gragnolati 1, Barzon 1. Szövetségi-kapitány: Fabio Conti.
MAGYARORSZÁG: Bolonyai – Szilágyi 3, Garda 1, Gurisatti 1, Szücs G. 1, Parkes, Menczinger. Cs.: Csabai, Takács O. 1, Czigány 1, Somhegyi 1, Bujka 3. Szövetségi-kapitány: Bíró Attila.
Gól – emberelőnyből: 9/2. ill. 3/1.

 

A B-csoport végeredménye:

1. Magyarország 11 pont, 2. Olaszország 7, 3. Franciaország 0.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Mondja el a véleményét

ÍRJON NEKÜNK

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez