Büntettek az egri ötösök!

Fantasztikus hajrával, a parádézó Miklós Réka vezetésével döntetlenre mentette Honvéd elleni meccsét a ZF-Eger-EKE női csapata, ezek után pedig már nem volt kegyelem. Megvan a továbbjutás!


 

Fej-fej mellett, lépésről lépésre haladt egymás mellett a Racionet Honvéd és vendége, a ZF-Eger-EKE női csapata a két együttes egymás elleni, második rájátszásbeli összecsapásán, aminek tétjét hazai részről az egyenlítés, vendégről pedig a párharc lezárása jelentett.

Az OB I-es bajnokság 5-8. helyért zajló részében ugyebár a mieink szereztek előnyt, a szerdai sikert követően pedig egy újabb győzelemmel véget is ért volna a fővárosiakkal szembeni csata. Ezúttal viszont sokkal nagyobb ellenállást tanúsítottak Rottler Antal tanítványai, akik rögtön a meccs elejétől kezükbe vették az irányítást.

Zsinórban négyszer szereztek tehát vezetést a hazaiak, de zsinórban négyszer sikerült egyenlíteniük a sárga-kék hölgyeknek. Egészen 4-4-ig így is alakult a találkozó, ám Szűcsné Fekete Krisztina egalizálását követően, először lépett el kettővel a Honvéd (6-4).

A szerdai összecsapáshoz képest, elég sok gól született, kis túlzással majdnem ott tartottunk féltávnál, mint a 11-8-as találkozó legvégén. Ez a fajta forgatókönyv pedig nem feltétlenül kedvezett a mieinknek, emlékezzünk csak vissza a két alakulat őszi mérkőzésére, amikor szintén ezen a helyszínen 17-14-es végeredmény született. A térfélcsere után valamit ezért mindenképp tenni kellett a hátsó alakzattal.

Ettől függetlenül abból a szempontból még nem volt gond, hogy a nagyszünetre Pap Médea emberelőnyös találatával mínusz egyig zárkóztak a vendégek, vagyis közel járt ellenfeléhez Biros Péter és Kelemen Attila együttese. Olyannyira közel, hogy Kékesi Borbála, majd egy hazai gólt követően, Miklós Réka révén az egyenlítés is sikerült.

Sokáig aztán csend, viszont két perccel a harmadik negyed befejezése előtt a találkozó során először jutott vezetéshez az egri csapat. Mégsem tartott sokáig az örömünk, a házigazda zsinórban négy találattal sokkolta a mieinket, ennél a pontnál pedig elég távolinak tűnt a győzelem.

Ehhez képest elképesztő hajrát produkáltak a lányok. 12-9 után ismét Miklós Réka percei következtek, és mivel a vendégek ötösének két eredményes akciója mellett Ráski Lilla is betalált, két minutummal a vége előtt ismét minden ikszre állt. Csakhogy a Honvéd még ekkor is tudott váltani, Török Fanni találata pedig ismét előnyhöz juttatta a Kőér utcaiakat. Egy támadás maradt, Biros Péter pedig időt kért, és lám-lám, néhány másodperccel a dudaszó megszólalása előtt egy büntető révén (nem mellékesen ismét Miklós Réka remek napjának köszönhetően) 13-13-ra módosult az állás. Jöhettek az ötméteresek!

Itt aztán már egyáltalán nem remegtek meg az egri kezek, hiszen amíg a hazaiak négyből kettőt is kihagytak, addig a vendégek nem hibáztak, ami azt jelenti, hogy kettős sikerrel jutottak tovább párharcukból. A ZF-Eger-EKE csapata ezzel valóban bizonyított, és a szezon utolsó csatájában akár még az ötödik helyet is elérheti, a hatodiknál legalábbis biztosan nem végezhet rosszabb pozícióban.

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – Úgy gondolom, hogy a végjáték abszolút mértékben mutatja a csapat tartását. Gratulálok a lányoknak ehhez, és természetesen a továbbjutáshoz is, jó volt végignézni az örömüket. Visszatérve a találkozóra, nem játszottunk jól, sőt, nagyon nem játszottunk jól. Az itthoni meccs felét sem közelítettük meg, viszont az ötmétereseknél nagyon rendben voltak a lányok idegei. Az egész éves munka gyümölcse ez a mai, amit most leszüreteltünk, ezért tényleg csak ismételni tudom magam, gratulálok a csapatomnak!


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés
Racionet Honvéd – ZF-Eger-EKE
13-13 (3-3, 4-3, 3-3, 3-4) b.u.: 2-4
Budapest, Kőér utca, V.: Tordai G., Besenyei A.
HONVÉD: Magyari – Török F. 2, Ármai 1, Muzsnay 1, Illés H. 4, O-Nagy, Bálint R. 3. Cs.: Peresztegi, Szűcs P. 2, Szabó S. Edző: Rottler Antal.
EGER: Horváth A. – Kékesi 2, Pap M. 1, Jenes J., Ráski 2, Parkes 2, Miklós R. 4. Cs.: Kocsis Sz., Szűcsné Fekete 1, Tóth A. 1. Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
Gól – emberelőnyből: 6/0. ill. 13/3.
Ötméteresből: 2/2. ill. 3/2.
Kipontozódott: Ármai a 16., Muzsnyai a 17., Szabó S. a 21., Bálint R. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 3-2, 4-3, 6-4, 7-5, 7-7, 8-9, 12-9, 12-12, 13-12, 13-13.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a ZF-Eger-EKE nyerte, 2-0-val.

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez