Az első negyed második felétől kezdve, gyakorlatilag végig vezetve győzte a Honvédot a ZF-Eger-EKE női csapata.


 

Jól sikerült a ZF-Eger – Szeged férfi mérkőzés hazai szempontból, vagyis jó hangulatban kezdődhetett a szerda este másik OB I-es mérkőzése, amelyen a ZF-Eger-EKE női csapata a Racionet Honvéd gárdáját látta vendégül.

A tétet a férfiakkal ellentétben viszont itt nem a felsőházi középszakasz három pontja, hanem az 5-8. helyért zajló rájátszás első párharca jelentette, pontosabban, hogy ki szerez előnyt ellenfelével szemben. Legutóbb ősszel találkozott egymással a két együttes, ám akkor a Kőér utcában kikaptak a mieink, ezért a reváns vágya is fűtötte a házigazdát.

Maga a meccs jó nagy késéssel kezdődött, a zsűriasztal nem adott ugyanis még jelet a startra, ezért jó negyedórás várakozást követően kerülhetett sor az első ráúszásra. Ezt mellesleg rögtön a sárga-kékeknek sikerült megnyerniük, más kérdés, hogy a vezetést már a budapestiek szerezték meg.

Elég kiegyenlített csatát láthatott a közönség az első negyedben, és nem is nagyon akarta elengedni egymás kezét a két rivális. A vendégek vezetőgóljára Kékesi Borbála válaszolt, majd miután megint oda került az előny, előbb Rebecca Parkes lefordulásával sikerült egyenlíteni, néhány másodperccel a játékrész vége előtt Ráski Lilla bombájával pedig már fordítani is.

A második negyed aztán még ennél is jobban sikerült. Elsősorban Rebecca Parkes jelentett életveszélyt a vendégekre, aki a félidőig már három találatnál járt. A különbség is ekkorára nőtt, miután ebben a periódusban nagyszerűen működött a hátsó alakzat.

Szerencsére a térfélcserét követően sem változott nagyot a játék képe, megmaradt az egriek dominanciája. Horváth Anna sokadik védését mutatta be, elől pedig hogyha kicsit okosabb megoldást választottak volna a lányok, még komolyabb előnyre is szert lehetett volna tenni. Ennek ellenére sem panaszkodhattunk, az utolsó ráúszást megelőzően 9-5-re vezetett a házigazda.

A befejező játékrészben is a mieink szerezték meg az első találatot, a közte ötös differencia pedig már elég komoly különbséget jelentett. Bosszankodni maximum így amiatt lehetett, hogy Miklós Réka második alkalommal is a felső lécre bombázta ötméteresét (aztán meg kipontozódott), de igazából már ez sem osztott, vagy szorzott a dolgon, nagyon magabiztosan húzta be a meccset a társaság.

A találkozó egészét tekintve, abszolút megérdemelt és jogos győzelmet aratott a ZF-Eger-EKE alakulata, ami azt jelenti, hogy előnyt szerzett a két nyert meccses párharcban. Folytatás szombat délután, de már a fővárosban, ahol optimális esetben már tovább is juthatnak a lányok.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, rájátszás az 5-8. helyért, 1. mérkőzés
ZF-Eger-EKE – Racionet Honvéd
11-8 (3-2, 4-2, 2-1, 2-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Molnár P., Bene P.
EGER: Horváth A. – Kékesi 1, Pap M. 2, Jenes J., Ráski 3, Parkes 3, Miklós R. 1. Cs.: Molnár D., Kocsis Sz., Szűcsné Fekete, Tóth A. 1. Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
HONVÉD: Magyari – Török F., Ármai, Muzsnyay 4, Illés H. 4, O-Nagy, Bálint R. Cs.: Peresztegi, Szabó S., Szűcs P., Czakó B. Edző: Rottler Antal.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 9/4.
Ötméteresből: 2/0. ill. 2/1.
Kipontozódott: O-Nagy a 24., Miklós R. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 3-2, 5-3, 7-4, 7-5, 10-5, 10-6, 11-7, 11-8.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0, a ZF-Eger-EKE javára.

 

(FOTO: Fehér Kálmán)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez