Visszavágnánk az októberért

A női bajnokság ötödik helyének megszerzése szempontjából nagyon fontos mérkőzés előtt áll a ZF-Eger-EKE csapata, amire közvetlen a férfiak Szeged-meccse után kerül sor.


 

OB I., NŐK, RÁJÁTSZÁS AZ 5-8. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

ZF-EGER-EKE – RACIONET HONVÉD

EGER, BITSKEY-USZODA, MÁRCIUS 29., SZERDA, 20.00.

V.: MOLNÁR PÉTER, BENE PÉTER.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

Kicsit kesze-kusza módon zajlik a 2016/2017-es bajnokság a ZF-Eger-EKE női csapata számára, nem csoda, nem nagyon vagyunk ugyanis hozzászokva ahhoz, hogy az alsóházban kénytelen szerepelni a társaság. A fiatalítás ugyanakkor áldozatokkal jár, és az út elején kénytelen volt mindent elölről kezdeni a szakvezetés.

A jó hír az, hogy az alapszakasz hét vereségét követő időszak kiválóan alakult, mondhatni, amíg ősszel kizárólag vereség szerepelt a lányok bizonyítványában, addig azóta csupa győzelemnek örülhettünk. Az OB I-es bajnokság lebonyolítása alapján most ugyanakkor megint egy fokkal nehezebb párharc következik.

A Racionet Honvéd elleni rájátszásbeli csata első meccsét itthon, a Bitskey Aladár Uszodában játszhatják a sárga-kék hölgyek, a tétet pedig az jelenti, hogy ki küzdhet majd meg a Szentes – Tatabánya párosítás továbbjutójával a mezőny ötödik pozíciójáért.

A szezon elején tudvalévő volt, a Honvéd, Tatabánya, Eger hármas közül kerül majd ki a hatodik felsőházi együttes, ám mivel ősszel minden ellenfelével csupán egyszer mérkőztek meg Hornyák Stelláék, ezért nem volt lehetőség visszavágni egyik rivális otthonában elszenvedett vereségért sem.

Pedig a Kőér utcai találkozót mindenképpen szerették volna megnyerni a csapat tagjai, ám az októberi összecsapáson elszenvedett 17-14-es fiaskó biztossá tette, nem juthat tovább a társaság. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán és az Eger-patakon is. A felsőházban kizárólag vereséget könyvelhettek el a fővárosiak (tizenöt meccsből tizenötöt), ezzel szemben, ahogyan fentiekben említettük már, a mieink egészen egyszerűen nem tudtak pontot bukni.

Hogy mi következik ebből? Nyilván az, hogy egyik csapat sem abban a csoportban szerepelt, amelyikben erejét tekintve helye lett volna. Persze, nem mondjuk azt, hogy a Honvédnak az alsóházi csoportban kellett volna játszania, de valahol ez egyfajta kritikája is az idei lebonyolításnak, hiszen a közte tizenötös gólkülönbségű mérkőzéseknek aligha van értelme…

Akárhogy is, a tatabányaiakkal szembeni tavaszi erőpróbák után tehát még egy fokozattal komolyabbra állítják a sebességet Biros Péter és Kelemen Attila tanítványai, ezért nagy-nagy kíváncsisággal vetjük majd magunkat bele a szerda estébe, mi sül ki a két gárda randevújából.

És, ha már szerda este, előző írásunkban már megemlítettük, hogy a szezon első kettős rangadójának ad otthont a Bitskey-uszoda, hiszen a lányok előtt 18.30-tól ZF-Eger – Szeged férfi találkozót rendeznek. A női meccs félidejében pedig még nyerhetnek is a mérkőzést a helyszínen megtekintő szurkolók, hiszen, akik jegyet váltanak az erősebbik nem összecsapására, azok között a bejáratnál kapott biléták alapján öt darab páros belépőt sorsolunk ki Lőrincz Bálinték szombaton esedékes Szolnok elleni rangadójára.

 

(FOTO: Sulyok Erika, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez