Elhunyt Frank Oszkár

Újra gyászol az egri vízilabda társadalom. Hetvenhét éves korában elhunyt Frank Oszkár. A több olimpián hazánkat képviselő, közismert, fiatalon életét vesztett úszónő, Frank Mária bátyja.

Frank Oszkár Egerben ismerkedett meg szeretett sportágával a vízilabdával. Sehol máshol nem vízilabdázott, csak a hevesi megyeszékhelyen. Baranyai György, a legendás egri edző tanítványa volt. Több száz OB-I-es mérkőzésen öregbítette az egri vízilabda hagyományokat. Annak a csapatnak volt a tagja, amire máig nagyon szívesen emlékeznek a sportág szerelmesei. Együtt játszott többek között Pócsik Dénessel, Dr. Bodnár Andrással, Dr. Ringelhann Györggyel, Dr. Halmos Péterrel, Bolyával, Utassyval, Denkkel, Rüll Csabával, Katonával.

Tette mindezt olyan alázattal, hogy azt tartották róla csak akkor vették észre, amikor valami oknál fogva hiányzott. Ő volt a megbízhatóság megtestesítője. Mindig ő védekezett az ellenfelek sztárjátékosaival szemben. Ezért nem szeretett Egerben játszani Kanizsa, Kárpáti, vagy éppen Konrád II.

Még ma is mesélik, hogy amikor 1968-ban a hírhedt Csehszlovák konfliktus miatt behívták katonának, hiányát nagyon megsínylette a csapat. 1959 és 1970 között volt oszlopos tagja az Egri Dózsának. Aztán egy pár évet  játszott még az Egri Vízműben, amolyan levezetésként, majd utána az öregfiúk csapatát erősítette, amelynek legendás kapcsolata volt a stuttgarti öregfiúkkal.

Nyugdíjba vonulásáig a civil életben tevékenykedett, a sportban rá jellemző odaadással, szorgalommal. A Heves megyei Finommechanikai Vállalat üzemmérnöke volt. Köztiszteletnek örvendett. Szerették és elismerték. Szerény, visszahúzódó ember volt. Vasakarattal, és mérhetetlen szorgalommal bírt.

Frank Oszkár áprilisban töltötte volna be a 77. életévét. Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez