Jelenleg előrébb tart a Szentes

Már az első két negyedben eldőlt a ZF-Eger-EKE idei első bajnoki mérkőzése.


 

Ahogyan az egri származású riporter, Bartha Zoltán az M4 Sport élő közvetítése során felvezette a női OB I.  szezonnyitóját, úgy kezdődött a 2016/2017-es bajnokság, ahogyan néhány évvel korábban befejeződött.

A Hungerit Szentesi VK – ZF-Eger-EKE párharc ugyanis néhány esztendeje még a bajnoki címről döntött, most viszont már két olyan alakulat randevúját láthattuk a televízióban, ahol meglehetősen átalakultak a keretek az „aranykor” óta, ez pedig leginkább az átlagéletkor alacsony számában mutatkozott meg.

Ennek ellenére Szentesen viszonylag sok néző előtt, remek hangulatban kezdődhetett el a mérkőzés, mi pedig igazán sajnálhattuk, hogy huszonkét másodperc elteltével, máris büntetőhöz jutott a házigazda. Amiatt már annyira nem bosszankodtunk, hogy Kövér-Kiss Réka gólja után, a másik oldalon is érkezett egy ötméteres, Ráski Lilla találatával pedig mindjárt sikerült is egyenlíteni. Az első nyolc perc további részében aztán kissé idegesnek tűntek a csapatok, amiből akkor a szentesiek jöttek ki jobban, a negyed végéig így további két gólnak örülhettek.

Sajnos a továbbiakban sem sokat változott a játék képe, Kövér-Kiss bombagóllal növelte csapata előnyét, a mieink pedig a több esetben is érkező emberelőnyös lehetőségeket sem jó százalékban használták ki. Szépen lassan így el is kezdett kinyílni az a bizonyos olló a két gárda között, a félidő vége előtt aztán már 7-1-es hazai előnyt is rögzíthettünk.

zf-eger-eke

A harmadik játékrész sem hozott áttörést az egriek produkciójában, ugyanakkor a kapus Horváth Anna sok esetben nagyszerűen védett (igazából már a korábbi negyedekben is), ebben a periódusban még egy hazai ötméterest is sikerült hatástalanítani. Kis öröm is öröm, és legfőképp ebbe tudtunk kapaszkodni, igazán veszélyes sárga-kék akciók ugyanis nem sok esetben alakultak ki.

Gól nélkül pedig nehéz, igaz ez úgy is, hogy a harmadik negyedben a Szentes sem volt valami aktív vendége kapuja előtt. Az utolsó felvonás mindenesetre elég komoly gólváltással kezdődött, két perc sem telt el legalábbis és hazai oldalon három, míg vendégen egy találat esett.

Ezzel végérvényesen eldőlt a három pont sorsa, a maradék idő pedig már csak arra lehetett elég, hogy kicsit próbálja kozmetikázni az eredményt Biros Péter és Kelemen Attila együttese. Érdekes, hogy a nagy hátrány tudatában nagyobb önbizalommal kezdtek el lőni az egriek. Puskás Ágota és Tóth Anita is szép gólt lőtt távolról, ekkor sajnálhattuk igazán, hogy korábban nem láttunk ilyeneket. Elsőre így tehát vereség jött össze a ZF-Eger-EKE-nek, így következhet jövő szombaton a bajnoki címvédő UVSE elleni, első hazai bajnoki.

 

Mestermérleg:

Ifj. Tóth Gyula: – Az első két negyed játéka eldöntötte a mérkőzést, és mivel előnyünket az utolsó felvonás előtt is tartani tudtuk, ezért ebben a periódusban már a fiataloknak is játéklehetőséget tudtam adni. Voltak ugyanakkor hibáink, aminek nem örülök.

Biros Péter: – Úgy gondolom, hogy akik még soha életükben nem játszottak OB I-es meccset, azoknak mielőbb fel kell venniük a ritmust. Kicsit meg voltunk riadva, megijedve vízilabdáztunk. Nyilván megnézzük majd videón, hogy miket hibáztunk, aztán megyünk tovább.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 1. csoport, 1. forduló
Hungerit Szentesi VK – ZF-Eger-EKE
14-9 (3-1, 4-1, 1-1, 6-6)
Szentes, 300 néző. V.: Csanádi Zs., ifj. Kenéz Gy.
SZENTES: Lekrinszki – Hevesi 3, Farkas T. 3, Mihály K. 2, Tóth Cs. 1, Urvári L., Kövér-Kiss 4. Cs.: Füsti Molnár – Szabó K., Brávik F. 1, Makai E., Kozár R., Lantos. Edző: Ifj. Tóth Gyula.
EGER: Horváth A. – Pap M., Molnár D., Kékesi, Ráski 2, Parkes 3, Miklós R. 2. Cs.: Hornyák S., Jenes, Puskás Á. 1, Kocsis Sz., Szűcsné Fekete, Tóth A. 1. Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
Gól – emberelőnyből: 11/3. ill 11/1.
Ötméteresből: 3/2. ill. 1/1.
Kipontozódott: Szűcsné Fekete a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 7-1, 7-2, 8-2, 9-3, 10-4, 11-6, 12-7, 13-8, 14-9.

 

Az 1. forduló további eredményei:

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Racionet Honvéd 20-7
BVSC-Zugló Diapolo – Tatabányai VSE 16-1
UVSE – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 11-7

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez