Szivós egészséges és Egerben folytatja

 

A  keddi nap duplán jó hírt hozott az egri vízilabda barátoknak.                                                                                                                              


           

Az egész vízilabda társadalom nagyon várta ezt a sajtótájékoztatót. Klubhovatartozás nélkül mindenki nagyon remélte, hogy az hangzik el, ami végül is elhangzott. Szivós Márton az egészségügyi stábtól, Merkely Béla professzortól zöld utat kapott, teljes értékű játékosként folytathatja a pályafutását. Még javában zajlottak az egészségügyi tesztek, amikor Benedek Tibor kihirdette a budapesti Európa-bajnokságra készülő 18 fős válogatott keretét, amelyben ő is helyet kapott, mintegy megelőlegezve a jó hírt. Még javában zajlottak az egészségügyi tesztek, amikor Bárány Attila a ZF-Eger klubelnöke arról tárgyalt a játékossal, ha minden rendben, akkor legyen az újjá alakuló bajnokcsapat játékosa. Ezen a bizonyos sajtótájékoztatón az is bejelentésre került: Szivós Márton ősztől Egerbe költözik.

     

Mint azt a világbajnoktól megtudtuk Egerhez rokoni szálak is fűzik, s ez a fajta családi kötődés nagyban megkönnyítette döntését. Jól ismeri a várost, mert mint mondta gyermekkorában sok időt töltött itt. Aztán arról beszélt, ami az új igazolásoknál visszatérő téma, szinte mindenkire igen nagy hatással van. Az pedig nem más, mint a szurkolók vízilabdához való viszonya. Többször megtapasztalhatta már, milyen parázs a hangulat egy-egy nagyobb rangadón a Bitskey uszodában.

         

    

Persze több más tény sem elhanyagolható ami az Egerbe költözés mellett szólt. Mint elmondta most mindenki a Szolnok új igazolásairól beszél. Szinte mindenki az új bajnokság végső győztesét látja bennük. Aztán csak úgy mellesleg említik az OSC-t, meg a ZF-Egert. Pedig a papírforma nem mindig igazolja vissza a végeredményt. Olyan csapat lesz Egerben, ami könnyen boríthatja ezen elképzeléseket. Külön kiemelte, hogy nem kevesen segítették a lelkét ápolni a nehéz időszakban, Bárány Attila azonban kitartásával talán a legeredményesebben tette ezt. Így nem volt kérdés a megegyezés, az, hogy immár ő is idetartozónak mondhatja magát. Aztán ott van Dabrowski személye, mert egy ilyen döntésnél az, hogy ki az edző szintén meghatározó. Bár már korántsem pályakezdő, de még mindig fejlődni szeretne, s a válogatottban is megismert szakmai munka erre garancia lehet. Ugyanakkor nagy célokban sincs hiány. A BL-ben főtáblán szerepelni, az mindig rangot jelent, s ott méltó eredményt elérni a most formálódó új közösséggel igazi kihívás. Csakúgy, mint a magyar bajnokság, ami immár Egerben kötelez, legyenek akármilyen összetételű csapatai a riválisoknak.

    

Mindaddig azonban a válogatottra kell koncentrálnia. A Benedek féle felkészülési időszakba még laikusként is szörnyű belegondolni. Közel a dubai kiruccanás a Világliga döntője, de a budapesti Európa-bajnokság kezdete sincs messze már. Egyelőre tizennyolc fős keret  készül, akik közül bárki bekerülhet a végső csapatba. Köztük Szivós Márton, aki immár a ZF-Eger játékosaként növelheti tovább a magyar vízilabda nem kis tekintélyét.

     

     

     

     

      

     

(FOTO: pannonrtv.com)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez