Branislav Mitrovics is Egerben folytatja

 

Kapusposztra igazolt a ZF-Eger férfi csapata, méghozzá a szerb válogatott Braniszlav Mitrovicsot.                                                                                    


     

A hétfő sem telt tétlenül az Egri Vízilabda Klubban. Bárány Attila klubelnök arról tájékoztatta honlapunkat, hogy újabb válogatott játékossal bővült a ZF Eger formálódó kerete. Immár véglegesnek tekinthető, hogy a szerb válogatott kapusa Branislav Mitrovic Egerbe költözik. A már négy éve Magyarországon profiskodó hálóőr nem kis örömmel nyugtázta a megállapodást.

    

– Nagyon örülök, mert úgy gondolom, hogy a ZF-Eger, Magyarország legprofibb klubja. Nem csak azért, mert már háromszoros bajnok, hanem azért is, ami játékos szempontból talán a legfontosabb: itt minden a helyén van. Abban a korban vagyok, hogy most már csak nagy célokat tűzhetek ki magam elé, hiszen huszonkilenc évesen én is szeretnék nagy magyar bajnok lenni. A Partizán után az Eger lesz a legnagyobb klub, ahol játszani fogok. Ez a város, igazi vízilabda város. Sokszor játszottam már ott, mindig lenyűgözött. Gyönyörű az uszoda, az emberek imádják ezt a sportot, alakul egy remek csapat, ezért a nagy öröm részemről.

    

Bemutatkozásként mit üzensz az egri drukkereknek?

    

– Szerb válogatott vagyok, nyertem már Európa-bajnokságot, játszottam a Partizánban, 2010-ben jöttem Magyarországra, a Fradiba. Az azt követő szezonban igazoltam Debrecenbe, s bevallom, hogy nagyon szerettem volna Egerbe igazolni. Boldog vagyok, hogy ez végül is sikerült. Erről a klubról egész Európában csak jót hallani, s én már büszkén mondhatom, hogy egri játékos vagyok. Megtiszteltetés lesz a világ legjobb játékosával, Biros Péterrel egy csapatban játszani. Ismerem a többieket is, tudom, hogy Hosnyánszky is visszatért. Elmondták, hogy ideális lesz a fiatalok és az idősebbek aránya az új csapatban, s ebből csak valami nagyon jó dolog sülhet ki.

        

Braniszlav Mitrovics most már a szerb válogatott mellett az egri portát is őrizheti.

    

Ismered Dabrowskit, tudod, hogy mit vár tőled?

    

– Nagyon jól ismerem. Megmondom őszintén, hogy több szerb és magyar ajánlatom is volt, de én Egerbe akartam jönni, elsősorban Dabrowski miatt. Tudom, hogy fantasztikus párost alkotnak Benedek Tiborral a magyar válogatott élén, s tudom azt is, hogy mekkora siker számára a magyar bajnoki cím. Jó munkát végez, ez köztudott róla, ezért a játékosok szívesen dolgoznak vele. Nekem is megtiszteltetés, hogy a játékosa lehetek, hogy engem választott. Bárány Attila személye pedig arra garancia, hogy a feltételek biztosítottak lesznek, itt nyugodtan lehet dolgozni. Ez így van a köztudatban egész Európában és miután én ismerem őket azt is tudom, hogy ezért nagyon megdolgoztak.

    

Mivel telik a nyár?

         

– Már indul a felkészülés Belgrádban, aztán jövő vasárnaptól Amerikában a válogatottal. Ott leszünk mi is Dubaiban a magyarokhoz hasonlóan a Világliga végküzdelmeiben, aztán a nyár legnagyobb és legjobban várt eseménye a budapesti Európa-bajnokság következik. Élmény a Margitszigeten vízilabdázni, már nagyon várjuk, s remélem nem leszek nagyon népszerűtlen ha azt mondom: ott is nyerni szeretnénk… Aztán lesz egy kis pihenő, majd pedig Eger, ahol mindig nyerni szeretnék, s mindent meg akarok nyerni!

     

     

    

   

    

     

(FOTO: waterpoloworld.com)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez