Theodora Magyar Kupa női döntő: ZF-Eger – Szentes 9-5 – Kupagyőztesek az egri lányok!

Négy vidéki csapat jutott a Theodora Magyar Kupa fináléiba. Három évtizedes története alatt első alkalommal jutott a Magyar Kupa döntőjébe a ZF-Eger női együttese. A Dunaújváros ellen nyertes elődöntőt követően a Komjádi-uszodában a Szentesi VK az ellenfél. Kelemen Attila edző hibátlan bajnoki mérleggel, jó formában, esélyesként várta a 10 órakor kezdődő finálét.

Theodora női Magyar Kupa döntő

ZF-Eger – Hungerit Szentesi VK

9-5 (2-1, 1-1, 3-3, 3-0)

Budapest,Császár-Komjádi-uszoda, 150 néző: V.: Székely Balázs, Kun György.

EGER: Gangl – Antal 5, Keszthelyi 2, Pócsi, Pengő, Somhegyi 1, Czigány. Cs.:  Zajácz, Veréb 1, Vályi,  Parádi, Miló Sidló, Varga R. Katona R. Vezetőedző: Kelemen Attila. Edző: Petrovai Márton.

SZENTES:  Nalpamanti – Hevesi 1, Miskolczi, Kotova 2, Musgrove, Kövér-Kiss 1, Gémes 1. Cs.:  Győri, Bene, Kádár, Rácz, Elbert, Magyar, Gungl (kapus). Edző: Zantleintner Krisztina.

Gólemberelőnyből: 8/3, ill. 10/3.

Ötméteresből:  3/2, ill. 1/0.

 

I. negyed

Gólszerzők:  Keszthelyi (a) 1-0, Antal Dóra (emberelőnyből) 2-0, Hevesi (akció) 2-1.  Keszthelyi ötméterese kimaradt.

II. negyed

Gólszerzők: Kotova (emberelőnyből) 2-2, Keszthelyi (emberelőnyből) 3-2.

III. negyed

Gólszerzők: Antal Dóra (időkérés után, akció gól)  4-2, Antal Dóra (emberelőnyből) 5-2, Gémes (emberelőnyből) 5-3, Antal Dóra (Somhegyi harcolt ki ötméterest) 6-3, Kövé-Kiss (emberelőnyből) 6-4, Kotova (centergól) 6-5.

IV. negyed

Gólszerzők: Somhegyi (centergól) 7-5, Veréb (akciógól) 8-5,  Antal Dóra (Pócsi harcolt ki ötméterest) 9-5.  VÉGE – Kupagyőztes a ZF-Eger!

Az utolsó percekben már minden az ünneplésről szólt, az  Ultras Eger szurkolói csoport tagjai extázisban ünnepelték a kedvenceket, illetve a meccs napján születésnapját ünneplő Kelemen Attilát.

 


A  2012-es Theodora Magyar Kupa végeredménye

1. ZF-Eger (A győztes csapat tagjai:  Gangl Edina, Zajácz Hanna, Antal Dóra, Parádi Klaudia, Varga Renáta, Keszthelyi Rita, Pócsi Bianka, Czigány Dóra, Miló Sidló Franciska, Veréb Alexandra, Somhegyi Noémi, Vályi Fanni, Pengő Nikolett, Katona Réka. Kelemen Attila vezetőedző, Petrovai Márton edző).

2. Hungerit Szentesi VK

3. Dunaújváros és BVSC.

A serleget és az érmeket Henrik Gotterbaum, a Kékkúti Ásványvíz vezérigazgatója, és Dr. Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át.

FOTÓ: Mirkó István

 

 

 


Nyilatkozatok

Kelemen Attila, a ZF-Eger vezetőedzője: – Hál? Istennek megint sikerült történelmet írnunk. Ezúton szeretném megköszönni a szponzoroknak, a városvezetésnek, a klubnak és természetesen a szurkolóknak, hogy mellettünk álltak. Úgy gondolom, hogy az esélyeknek megfelelően alakult az idei Magyar Kupa sorozat, ezért külön köszönöm a lányoknak, hogy a születésnapomon megajándékoztak ezzel az aranyéremmel.

Antal Dóra:A szokatlanul korai kezdés ellenére nagyon jól játszottunk. Nagyon örülünk, köszönjük a szurkolóink segítségét. A 2012-es év nagyon jól sikerült számomra. Eb bronz után kijutottunk az olimpiára, megnyertük a magyar bajnokságot, junior Eb-ezüstérem éa most megnyertük a Magyar Kupát. Szeretnénk a BL-ben is sikeresen szerepelni.


Gangl Edina: –
A sikert nem lehet megszokni, ezért azt kell mondjam, nagyon jó érzés a kupagyőzelem. Ma este ünnepelhetünk egy kicsit, de holnaptól már előre kell tekinteni, a Bajnokok Kupájára. Én legalábbis így állok hozzá a dologhoz, aztán majd év végén mindent meg lehet ünnepelni.

Somhegyi Noémi: – Nehezen indult a mérkőzés, de ahogy szoktuk, a második félidőben már jól játszottunk. Nagyon örülök pályafutásom első kupagyőzelmének, annak pedig különösen, hogy ezt a csapattal a mindig remek szurkolótáborunk előtt szerezhettük meg. Most iszonyatosan fáradt vagyok, ezért nehéz még ünnepelni, de estére azt hiszem, ki tudom magam pihenni?

Zantleitner Krisztina
: 6-3 után még meccsben tudtunk maradni, sikerült felkapaszkodnunk, de a kulcsfontosságú pillanatokban nem tudtunk átlendülni a holtponton. Fejben gyengébbek voltunk, mint az ellenfelünk, ezért lehetett sima az utolsó negyed.


 

 

A női Magyar Kupa győztes csapatok közé 2012-ben a ZF-Eger is feliratkozott.
Eddigi győztesek
ZF-Eger (1): 2012
Dunaújváros (5): 2001, 2002, 2003, 2004, 2009
Honvéd (3): 2005, 2006, 2008
Szentes (2): 2000, 2010
OSC (1):  2007  
BVSC (1) 2011

Showing 3 comments

Mondja el a véleményét

ÍRJON NEKÜNK

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez